Отворена изложба слика са ликовне колоније Бардача-Србац 2015

Срна
Отворена изложба слика са ликовне колоније Бардача-Србац 2015

Градишка - У галерији Завичајног музеја у Градишци вечерас је отворена изложба слика са 32. сазива ликовно-еколошке колоније "Бардача - Србац 2015".

Секретар колоније Стеван Умљеновић навео је да је на овогодишњој колонији у природном резервату Бардача 12 сликара из Републике Српске, Србије и Црне Горе насликало укупно 46 ликовних радова.

Умљеновић је рекао да је одржавање ове тредиционалне ликовно-еколошке колоније било упитно јер није финансирана из буџета општине Србац, али је, ипак, одржана, захваљујући ангажману радника Центра за културу Србац, који су успјели да прикупе потребна средстава од донатора.

Он је истакао да је одржавање колоније ове године први пут финансијски подржало и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Умљеновић је нагласио да би сви требало више пажње да посвете ликовно-еколошкој колонији у Бардачи јер њен значај доказују познати сликари-учесници, попут Милића од Мачве.

Он је додао да се вриједност фундуса ликовне колоније, чије се слике налазе и у кабинету предсједника Републике Српске, процјењује на два милиона КМ.

Директор Завичајног музеја Градишка Драган Матавуљ рекао је да је постављање изложбе са ликовно-еколошке колоније "Барадача-Србац 2015" резултат добре сарадње градишког Завичајног музеја и Центра за културу Србац, те да ће за неколико дана у Српцу бити отворена изложба "Ретроспектива ликовне колоније Градишка".

Изложба у Завичајном музеју Градишка биће отворена наредних десет дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана