Отворена изложба слика "Од голготе до неба"

Срна
Отворена изложба слика "Од голготе до неба"

ПАЛЕ- На Палама је отворена изложба слика "Од Голготе до Неба" академског сликара Марка Попадића, које представљају субјективан и снажан доживљај жртве коју је поднио српски народ кроз историју.

Попадић је рекао новинарима да је српски народ кроз историју доживио велика страдања и патњу.

"Мој циљ је да српски православни народ дође приђе Богу, да се покаје и да се молитвено сјећамо наших предака коју су жртвовали своје животе и слободу да бисмо ми били овдје радосни и срећни", истакао је Попадић.

Он је Дому здравља Пале поклонио слику Стане Томић, по којој је ова установа некада носила име.

Директор паљанског Дома здравља Иван Шарац захвалио је за поклон, те навео да је Стана Томић била медицинска сестра која је свој живот дала за Републику Српску.

"Стана је радила као медицинска сестра у болници Кошево, а након избијања ратних дејстава долази на Пале и ставља се на располагање Министарству здравља. Она је је, пружајући помоћ српским војницима, изгубила живот 1992. године", подсјетио је Шарац.

Шарац каже да је недавно Борачка организација општине Пале покренула иницијативу Скупштини општине да се Дом здравља "Пале" поново преименује у Дом здравља "Стана Томић", што су одборници једногласно усвојили и врло брзо ће почети правна процедура која је неопходна.

Он је нагласио да Стана Томић то заслужује јер је дала живот за Републику Српску, а иза себе је оставила двоје дјеце.

Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо каже да је почаствована што је академски сликар Попадић уприличио изложбу у овом центру.

Изложба је отворена синоћ у галеријском простору Културног центра, а посјетиоци ће моћи погледају слике до краја јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана