Отворена изложба слика Марина Милутиновића

Срна
Отворена изложба слика Марина Милутиновића

ПРИЈЕДОР - У приједорској Галерији “Сретен Стојановић” вечерас је отворена изложба “Космогонијско трагање” аутора Марина Милутиновића, академског сликара из Ниша.

Он је, појашњавајући мотиве 25 изложених радова, истакао да је ријеч о забиљеженим моментима, мада свака слика може још да се ради и да се прича шири даље.

“Мотив златног пресека је увек интересантан и на свакој слици егзистира као неки оптимизам, црвена боја међу ахроматским бојама црној, белој и сивој које су адекватне времену у којем живимо”, рекао је Милутиновић.

Он је додао да је своје сликарство повезао са музиком, јер је то иста емоција са различитим врстом изражавања.

Аутор је до сада приредио 27 самосталних изложби и велики број колективних, учествовао је у раду бројних ликовних колонија у земљи и иностранству и члан је Удружења ликовних умјетника БиХ и мултимедијалног удружења умјетника “Цар Константин”.

Изложбу је отворио ликовни критичар Александар Грандић који је рекао да је велика одговорност излагати у Приједору јер је овај град епицентар културног живота Републике Српске и БиХ додајући да су бројни ствараоци поријеклом из Приједора.

Он је навео да Марин Милутиновић, као врсни познавалац музике, из тоналитета музике прелази у ликовни.

“Свака од ових слика када се загледате у њу увлачи вас у себе и прожима, почињете да постављате питања на која одговор можете пронаћи у себи”, рекао је Грандић.

Вршилац дужности директора Галерије Александар Дринић рекао је новинарима да ће изложба бити отворена до 13. априла те да је на конкурсу од 32 изабрано 17 умјетника који ће излагати своје радове ове и почетком сљедеће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана