Отворена изложба слика Ликовне колоније Ласта

Срна
Отворена изложба слика Ликовне колоније Ласта

Нови Град - У Галерији у Новом Граду вечерас је отворена изложба слика из збирке Ликовне колоније "Ласта" из Лакташа насталих у протеклих девет година.

Љубитељи сликарства могли су погледати ужи избор од 20 дјела које су стварали афирмисани сликари из Србије и Републике Српске, као и млади умјетници који су завршили бањалучку Академију умјетности.

Директор Центра за културу и образовање Лакташи Слађана Човичковић изразила је задовољство што су дјела ове колоније представљена у граду са 30 година дугом традицијом организовања Ликовне колоније Ракани.

"Колонија није тематски условљена тако да умјетници стварају по слободном избору, односно дјела настају у зависности од њихове тренутне инспирације", рекла је Човичковићева, која је и директор Ликовне колоније "Ласта".

Она је истакла да је Ликовна колонија "Ласта" постала препознатљива на ликовној сцени, не само Републике Српске, већ и шире.

Један од учесника Ликовне колоније "Ласта" ове године била је и млада умјетница из Новог Града Сања Ступар.

Изложба ће бити отворена до 20. децембра.

Ликовна колонија "Ласта" први пут је одржана 2006. године на подручју општине Лакташи у организацији Савеза параплегичара Републике Српске, а у фундусу има 150 дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана