Отворена изложба слика Гавре Поповић

Srna
Отворена изложба слика Гавре Поповић

КОТОР ВАРОШ - У Котор Варошу је отворена изложба слика аутора Гавре Поповића из Кнежева под називом "113 минијатура", у чијем су фокусу човјек и птице.

Изложбу је синоћ галеријском простору кино-сале отворио которварошки сликар Бранко Русмир, који је појаснио да је минијатура фигурална сцена или портрет малог формата, рађена у различитим техникама и на различитим подлогама.
"У Поповићевим минијатурама, које обухватају период од посљедњих 50 година, приказан је занимљив, чудесан и апстрактан умјетников свијет", навео је Русмир.
Према ријечима Русмира, у фокусу Поповићеве умјетности налази се човјек, тачније људи и птице.
"Човјек је у центру стваралаштва, а птице су доминантне у већини минијатура, као стварна и митолошка бића", истакао је Русмир.
Гавро Поповић, наставник који живи и ради у Кнежеву, излагао је више самосталних и колективних изложби у Скопљу, Ријеци, Бањалуци, Теслићу и Мркоњић Граду.
Поповић је и колекционар историјских докумената и ћириличног материјала који је у Народној библиотеци у Котор Варошу био изложен под називом "Дани ћирилице од почетка писмености до данашњих дана".
Организатор изложбе "113 минијатура" је Јавна установа "Центар за културу, спорт и информисање" Котор Варош.
Изложба ће бити отворена до понедјељка, 28. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана