Отворена изложба Симболи Новог

Aгенције
Отворена изложба Симболи Новог

Нови Град - У Галерији у Новом Граду поводом Петровдана, Дана општине, отворена је изложба слика "Симболи Новог". У име организатора посјетиоце је синоћ поздравио директор Културно-образовног центра Јесенко Трбојевић који је рекао да изложбу чине дјела чији су мотиви дијелови Новог Града и ријека Уна.

Уредник културе у часопису "Отаџбина" Перо Ђурђевић, оснивач Удружења Новљана у Београду "Каструм Новум", истакао је да Нови Град не оскудијева у умјетничком стваралаштву, јер су у овом граду рођена или су стварала значајна књижевна и ликовна имена.

"То показују и ове импресивне слике посвећене Новом Граду које су омогућиле постављање тематске изложбе", рекао је Ђурђевић.

Отварајући изложбу, начелник општине Сњежана Рајилић рекла је да су осим слика, симболи Новог и људи који стварају дјела која говоре о Новом Граду.

"На овим сликама видите душу Новог Града", истакла је Рајилићева.

Поставку чини 14 дјела чији су аутори живјели или радили у Новом Граду, или су били учесници Ликовне колоније Ракани.

Ријеч је већином о дјелима из фундуса галерија уз неколико примјерака из приватних колекција.

Постављена су дјела Мирјане Крстевске, Бранка Јунгића, Немање Панића, Ане Фафулић, Раде Николића, Гордане Петровић, Стојанке Ђорђић, Здравка Мандића, Милене Бошковић, Слободана Микића и по два дјела Ђорђа Дрљаче и Енвера Крупића.

Изложба ће бити отворена до 19. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана