Отворена изложба радова ликовних умјетника источне Херцеговине

Срна
Отворена изложба радова ликовних умјетника источне Херцеговине

ТРЕБИЊЕ - Удружење ликовних умјетника источне Херцеговине „Милорад Ћоровић“ приредило је у Требињу годишњу изложбу умјетничког стваралаштва својих чланова, а изложено је тридесетак радова.

Изложба је отворена синоћ у Дучићевој улици у оквиру манифестације „Требињско културно љето“ под покровитељством Градске управе и уз подршку Туристичке организације Требиње.

Потпредсједник Удружења Сњежана Домазет рекла је да је ове године своје стваралаштво представило 15 умјетника.

-Изложено је тридесетак радова у различитим техникама - од комбиноване, преко цртежа, уља на платну, до акварела. На њима се може видјети свестраност и умијеће наших умјетника. Поносни смо што трајемо већ девет година - истакла је Домазетова.

Изложбу је отворила начелник градског Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић која је истакла да изложба представља још један бисер у ниски која се зове „Требињско културно љето“.

Она је нагласила да је значајно то што су ови умјетници поникли на Академији ликовних умјетности у Требињу и што су окупљени око удружења које носи име академика Милорада Ћоровића, оснивача и првог декана требињске ликовне академије.

Академски сликар Драго Вучић рекао је да изложбу интересантнијом чини то што је ријеч о радовима који су настајали за вријеме пандемије, те представљају својеврстан одговор херцеговачких стваралаца на ова искушења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана