Отворена изложба примијењеног графичког дизајна

СРНА
Отворена изложба примијењеног графичког дизајна

Бањалука - У Бањалуци је вечерас отворена изложба плаката "Академска комуникациона пракса", аутора професора Мирослава Мушића са Академије умјетности у Новом Саду.

Декан Академије умјетности у Бањалуци Лука Кецман рекао је Срни да је изложба резултат сарадње Академије умјетности из Новог Сада са Одсјеком за графички дизајн Академије умјетности у Бањалуци.

"Одсјек за графички дизајн је за кратко вријеме успио да успостави комуникацију са свим факултетима и академијама које имају мало дужу праксу када је ријеч о простору графичког дизајна", рекао је Кецман.

Он је додао да изложба представља дугогодишњи рад у сфери примијењеног графичког дизајна у области привреде, друштва, умјетности, без чега је данас незамисливо потрошачко друштво.

"Представљањем плаката на овој изложби, али и неким другим изложбама, које планирамо, желимо да скренемо пажњу млађој популацији да постоји овај смјер, да виде како то изгледа, какви су конкретни резултати рада, јер је то најпродуктивнији и најтачнији начин да некоме представимо графички дизајн", објаснио је Кецман.

Према његовим ријечима, новосадски професор графичког дизајна, одржаће сутра и предавања бањалучким студентима, како би сагледали другачији приступ овој области.

Изложба плаката "Академска комуникациона пракса" отворена је у Културном центру Бански двор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана