Отворена изложба “Нова Ера” у МСУРС: Умјетност у свијету сталних промјена

Б. П.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - У Музеју савремене умјетности Републике Српске отворена је изложба “Нова Ера: Умјетнички дискурси о друштвеним и климатским промјенама”.

Поставка је настала као резултат сарадње три репрезентативне институције Музеја савремене умјетности Републике Српске, Музеја савремене уметности Војводине из Новог Сада и Галерија “Божидар Јакац” - Музеј модерне и савремене умјетности из Костањевице на Крки. 

Изложбу је свечано отворио министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, а посјетиоцима су се обратили директорица за културну сарадњу за БиХ у “Бритиш коунсилу” Амила Каравдић, директорица МСУРС Сарита Вујковић и кокустос изложбе Младен Бањац у присуству колега кустоса Сање Којић Младенов (МСУВ) и Михе Цолнера (ГБЈ).  

Изложба  “Нова Ера” јесте дио пројекта “Култура и креативност за западни Балкан” финансиран од стране Европске уније, а који има за циљ унапређење дијалога на западном Балкану кроз јачање културног сектора и развијање његовог потенцијала за друштвено-економски утицај у овом региону. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана