Отворена изложба "Мајска смотра ликовног стваралаштва ученика"

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - На празник Светих Ћирила и Методија и славу Музеја Семберије у Бијељини данас је отворена годишња изложба "Мајска смотра ликовног стваралаштва ученика", на којој је представљено 260 радова.

Најбољим је проглашен рад Милице Ђукић, ученице деветог разреда бијељинске Основне школе "Јован Дучић", а у категорији предшколског узраста и нижих разреда основне школе побједник је шестогодишња Атина Стевановић из Клуба за дјецу "Весела дружина" у Бијељини.

Публика ће наредних мјесец дана имати прилику да погледа изложбу радова чији су аутори дјеца из 28 школа и вртића са подручја Бијељине, Зворника, Сокоца, Милића, Шековића, Доњег Жабара, Угљевика и Лопара.

Предсједник жирија академски вајар Зоран Јездимировић рекао је новинарима да је уочен велики искорак за ликовне радове на разноврсне теме и технике које су користили ученици, те да је ове године много присутан цртеж, што је основа ликовног израза.

"У жирију сам свих 28 година и та генеза која се догађа са дјечијим радовима је веома позитивна. Прошли смо оно вријеме распада и ратног ужаса, што је на тадашњим генерацијама дјеце оставило страшне трагове, а сад кроз ове радове видим, што посебно радује, да садашње генерације прездрављују", оцијенио је Јездимировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана