Отворена изложба Ликовног саборовања Змијање 2014

Срна
Отворена изложба Ликовног саборовања Змијање 2014

Бањалука - У Бањалуци је вечерас, у оквиру 49. "Кочићевог збора", свечано отворена изложба радова са Ликовног саборовања "Змијање 2014", на којем су у протеклих седам дана у Бронзаном Мајдану код Бањалуке учествовали умјетници из Републике Српске и Србије.

Предсједник Завичајног удружења "Змијање" Витомир Поповић рекао је да је Кочић био велика инспирација умјетницима, који су насликали несвакидашња дјела трибуна и поете.

"Кочићеви описи ријечима и сликарски описи бојом стапају се трептајем енергије, дајући дјела достојна човјеку", истиче Поповић.

Он је додао да ће њихова дјела заувијек красити зидове Владе Републике Српске, градске управе и Друштва "Змијање".

"Ови сликари су током свог ликовног саборовања били још ближи духу Петра Кочића и стопили се са његовом енергијом која још траје у мјесту гдје је одрастао и формирао своје прве визије каснијег стваралаштва", рекао је Поповић.

Своје радове изложили су сликари Новак Демоњић - Озренски, Милинко Ристовић из Рашке, Павле Ристичевић из Добоја, Милан Радаковић из Сомбора, Јован Пантовић из Прибоја, Радован Шпирић из Бањалуке, Боро Јанковић из Зеленковца код Мркоњић Града и Маја Шолак из Бронзаног Мајдана.

Изложба је отворена у Културном центру Бански двор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана