Отворена изложба графичког дизајна Бањалук 3

Глас Српске
Отворена изложба графичког дизајна Бањалук 3

Нови Град - У Галерији у Новом Граду данас је отворена изложба графичког дизајна "Бањалук 3" /Banjalook 3/.


Савјетник у Музеју савремене умјетности Републике Српске Никола Галић рекао је да је данас постављена изложба урађена поводом 20 година Српске.

"Одлучили смо се да јубилеј Републике Српске обиљежимо оваквом изложбом, јер је графички дизајн облик цивилизацијске комуникације. Степен те комуникације одређује степен развијености цивилизације" рекао је Галић.

Према његовим ријечима, допринос су дале и колеге из Србије које су у вријеме постављања изложбе имале презентацију "50 година визуелне комуникације Републике Србије".

У име организатора посјетиоце је поздравио директор Културно-образовног центра Јесенко Трбојевић, који се нада да ће поставка бити интересантна грађанима. "Након љетне паузе, током које је обављена реконструкција фасаде Галерије, настављамо наше редовне активности", рекао је Трбојевић.

Музеј савремене умјетности Републике Српске расписао је јавни позив, који је био отворен од октобра до децембра 2011. године.

Пријављен је 371 рад, дјела 39 аутора, у категорији логотипа, пиктограма и визуелних система, а селекцијом је изабрано 198 радова.

Придружени су радови тројице аутора који су у међувремену умрли - Бранка Шестића, Слободана Драгаша и Жарка Кецмана - због посебног значаја и препознатљивости у визуелном идентитету Бањалуке.

Изложба је преглед графичког дизајна насталог посљедњих 20 година, анализа стилова и трендова са новим технологијама и системом едукације.

Изложбу, коју је отворио замјеник начелника општине Ранко Дабић, гледаоци ће моћи да посјете до 28. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана