Отворена изложба дизајнера аутомобила Марка Луковића

Срна
Отворена изложба дизајнера аутомобила Марка Луковића

Приједор - Изложба дизајна аутомобила, амбалаже, индустријских производа и паковања концептуалног дизајна Марка Луковића отворена је у Галерији “Сретен Стојановић” у Приједору.

Луковић, професор на Факултету примењених уметности у Београду, рекао је синоћ да ова несвакидашња изложба представља пресјек његовог двадесетогодишњег рада, прије свега у области индустријског дизајна.

“Моја ужа специјалност је управо дизајн аутомобила, што је на нашим просторима веома ретко. Изложена су реализована дизајнерска решења за многе индустријске производе као што су дизајн соларних лампи, техничких и медицинских уређаја и машина”, рекао је Луковић.

Он је додао да су изложени дизајни амбалаже и паковања неких примјера графичког дизајна, као и приказ тоталног визуелног идентитета Позоришта на Теразијама, чији је аутор.

Луковић је, када је имао 23 године, побиједио својим “аутомобилом будућности” побиједио на дизајнерском конкурсу познате француске компаније “Пежо” међу 2.000 учесника.

Компанија “Пежо” је тај дизајн пренијела и произвела у концептуални прототип који се и данас излаже на сајмовима, односно изложбеним штандовима и салонима у цијелом свијету.

Директор Галерије “Сретен Стојановић” Тихомир Илијашевић истакао је да је Луковић даровит и вриједан умјетник.

“Био је запажен као студент и имали смо намјеру да га представимо у Приједору и ево послије готово двије деценије - стигао је у наш град”, рекао је Илијашевић.

Изложба радова Марка Луковића у Приједору биће отворена наредних мјесец дана. /крај/ст/ам/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана