Отворена годишња изложба удружења ликовних умјетника

СРНА
Отворена годишња изложба удружења ликовних умјетника

ПРИЈЕДОР - У Приједору је вечерас отворена изложба радова чланова Удружења ликовних умјетника насталих ликовним техникама, сликарство, графика и вајарство.

Предсједник Удружења Милица Тошић рекла је да је изложба у Галерији Удружења посвећена чувеном приједорском сликару Радовану Крагуљу.

Тошићева је рекла да је њихов пројекат "Прва излагачка сезона галерије УЛУП-а" прошао на јавном позиву за визуелне и мултимедијалне умјетности у Министарству просвјете и културе Републике Српске, које ће га суфинанисарати са 6.000 КМ или 80 одсто укупне вриједности, а од Градске управе су добили 1.000 КМ.

Тим пројектом предвиђено је седам изложби, аутора махом из Бањалуке и Приједора, којима би се и афирмисао простор уз ватрогасни дом, гдје се налази Галерија

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић изјавио је да град може бити поносан јер има једно од најбројнијих и најактивнијих удружења ликовних умјетника у Републици Српској и честитао им за све што су урадили у овој години и пожелио им много среће у 2023. години.

Посјетиоци до 31. јануара наредне године у Галерији могу да погледају шездесетак радова чланова Удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана