Отворена годишња изложба студената АУБЛ

Агенције
Отворена годишња изложба студената АУБЛ

БАЊАЛУКА - Годишња изложба радова студената Академије умјетности у Бањалуци (АУБЛ), 21. по реду, синоћ је отворена је на љетној сцени Академије умјетности у Бањалуци, а обухвата радове више од 140 студената различитих студијских програма.

На изложби је представљено више од 1.000 радова, а бројни студенти добили су признања за свој рад те су награђени организовањем самосталних изложби које ће бити реализоване у наредном периоду.

- Жеља свих наставника Академије умјетности јесте да наши дипломирани студенти наставе свој развојни пут и добију прилику да се представе широј јавности, градећи специфичан умјетнички израз по коме ће бити препознатљиви. На основу резултата које већ постижу можемо закључити да су на правом путу, да без страха корачају умјетничком сценом, суочавајући се са новим изазовима које живот поставља пред њих. С друге стране, ми се трудимо помјерати властите границе, што завршне изложбе радова наших студената из године у годину и потврђују – забиљежила је у каталогу изложбе Јелена Каришик.

Посјетиоци су имали прилику да виде дјела младих умјетника студијског програма ликовних умјетности, смјерова - сликарство, графика, интермедијална умјетност, графички дизајн, анимација, фотографија и методика наставе ликовне културе, те да уживају у пратећем музичком програму.

- Ова изложба сумира и одсликава постигнуте студентске резултате, и то примарно из ликовних дисциплина које се код нас изучавају, али истовремено студентима нуди и практична искуства у вези са излагачким процесом као саставним дијелом њиховог умјетничког образовања – додала је она.

Изложба је реализована на пет локација - у плавој згради Ректората и Академије умјетности, бараци Академије умјетности иза плаве зграде, жутој згради преко пута Филолошког факултета, на Филозофском факултету и у Галерији "Вагон", гдје су и даље доступне свим заинтересованим посјетиоцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана