Отворен "Шопен фест" у Београду

ГС
Foto: СРНА

БЕОГРАД - У Београду је синоћ отворен 10. фестивал "Шопен фест" током којег ће се публици представити и врсни пијанисти и млади таленти из Републике Српске.

Фестивал је почео у "Коларчевој задужбини" програмом "Даме свирају Шопена", а наступиле су Биљана Горуновић, Рита Кинка и Марија Ђукић.

Овај фестивал ће трајати до 15. октобра, а осим у Београду, одржаваће се у Новом Саду и Крагујевцу.

Професор на Академији умјетности у Бањалуци пијаниста Арсен Чаркић одржаће реситал 12. октобра у сали Скупштине Града Београда, а млади бањалучки пијаниста Константин Косановић наступиће у оквиру програма "Подијум младих талената" 15. октобра у Галерији "Артгет".

"Шопен фест" организује удружење "Креартива" из Београда са Амбасадом Пољске као покровитељем и Министарством за културу и информисање Србије као генералним спонзором.

Фестивал се одржава уз подршку Града Београда, Културног центра Београда, Музичке омладине Новог Сада, Галерије Матице Српске у Новом Саду, Музичког центра Крагујевац, Спомен парка "Крагујевачки октобар", Прве приватне музичке школе "Ева мјузик" и Представништва Републике Српске у Србији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана