Отворен седми Акордеон арт

Срна
Отворен седми Акордеон арт

Источно Сарајево - Концертом заједничког симфонијског оркестра студената Музичке академије у Источном Сарајеву и Музичке академије у Сарајеву, а под диригентском палицом Огњена Бомоштара вечерас је у Источном Сарајеву свечано отворен Седми међународни фестивал хармонике "Акордеон арт".

Бомоштар је пред концерт изразио задовољство што се међународни фестивал хармонике у Источном Сарајеву отвара заједничким наступом двије академије.


Он је нагласио да вечерас није први пут да студенти са двије музичке академије наступају заједно јер су то већ чинили током концерта са оркестром Оружаних снага БиХ.

"За такмичарски дио овогодишњег жАкордеон артаж има 160 пријава, с обзиром на то да је новина ове године да имамо и камерне ансамбле, у којим учествује по неколико извођача, а заједно са жиријем имаћемо око 200 непосредних учесника Седмог међународног фестивала хармонике", изјавио је декан Музичке академије Источно Сарајево Дражен Косорић.

Музичка академија Источно Сарајево организатор је Седмог међунароног фестивала хармонике "Акордеон арт".

Фестивал траје до 17. јуна. Међу гостима који ће наступити у Источном Сарајеву су акордеонисти Владимир Мурза из Украјине, те Сергеј Осекин из Русије.

Програмом фестивала предвиђен је и сусрет учесника са украјинским диригентом и композитором Владимиром Ручаком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана