Отворен пети Фестивал хране и вина

Srna
Отворен пети Фестивал хране и вина

БЕОГРАД - У Београду ће данас оторен пети Фестивал хране и вина "Гуд фуд енд вајн" који је окупио око 100 произвођача из Србије и региона, међу којима и они из Републике Српске.

Међу произвођачима из Републике Српске представиће се "Витинка" и "Витаминка", који су и пријатељи и партнери фестивала, док је међу медијским спонзорима и Новинска агенција Републике Српске - СРНА.

Ова манифестација, чији је циљ да промовише традиционалне производе, привредне и туристичке потенцијале Србије и региона, отворена је на београдском кеју Сава променада, под слоганом "Мјесто добрих укуса".

Самостални савјетник Министарства туризма и омладине Србије Дијана Вићентијевић изјавила је да је велико задовољство бити међу произвођачима и размјењивати идеје и искуства, те промовисати добру храну и вина које Србија има.

Она је нагласила да су гастрономска и винска понуда фактор привлачења за све домаће и иностране туристе који долазе у Србију.

"Осим тога, они могу бити и бренд дестинације. Све више туриста је заинтересовано да упозна аутентичност, традицију и гастрономску културу коју ми на најбољи начин овим путем представљамо", рекла је Вићентијевићева.

Он каже да ће овај фестивал бити прилика за размјену идеја о томе како још атрактивније и квалитетније промовисати и унапређивати конкурентност.

Портпарол манифестације Василије Филиповић изјавио је Срни да фестивал ове године окупља рекордан број винара - чак 30 и да циљ манифестације није само промоција туристичке понуде, већ умрежавање малих привредника са већим инвеститорима и развијање бизнис мреже.

Он је навео да ће гости фестивала учествовати током дана на Видовданском сабору дијаспоре, који је данас почео у Београду.

"Мислим да ће бити остварени драгоцени контакти на обострано задовољство", рекао је Филиповић.

У наставку сајамског дана биће организовано низ садржаја, наградна томбола за посјетиоце, те богат културно-умјетнички програм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана