Отворен огранак италијанске продуцентске куће у Новом Саду

Srna
Отворен огранак италијанске продуцентске куће у Новом Саду

НОВИ САД - Огранак продукцијског студија лерволино Студиос д.о.о. за израду кратких анимираних филмова, који су заједно основали директор продуцентске компаније Јерволино Ентертаинмент Андреа Јерволино и глумац Милош Биковић, отворен је данас у Новом Саду.

Оснивач Андреа Јерволино рекао је да су Нови Сад и Србија веома погодни за овакав студио, те да ће им у фокусу рада бити пре свега кратке анимиране форме.

Меморандумом о разумевању који је у јуну ове године потписан са Министарством привреде Србије предвиђено је да продуцентска кућа из Италије у овај пројекат уложи најмање 8,5 милиона евра и запосли 580 високо квалификованих стручњака.

Глумац Милош Биковић оценио је да је врло важно то што је један продуцент, попут Андрее Јерволина и једна таква међународна интернационална компанија, са таквом видљивошћу, дошла у Србију да инвестира.

"Важно је зато што је то сигнал целој холивудској индустрији и свим људима са којима се он (Јерволино) сусреће, а то су све холивудске звезде и холивудски продуценти и стриминг платформе, телевизије, медији, то је јасан сигнал да је ова земља, у којој постоји таленат, која је безбедна и то је један део имиџа на којем треба да радимо и зато сам јако захвалан Андреи на поверењу", рекао је Биковић.

Он каже да је основа десетогодишњег плана кратак анимирани садржај до пет минута, за стриминг платформе.

Најавио је да ће студио у Новом Саду радити пре свега на основу франшизе филма "Арктички пси", продуцента Андрее Јерволина, развијати те ликове и урадити седам до девет серијала, до пет минута.

Касније ће, навео је Биковић, развијати "и наше теме и друге итнелектуалне својине, које ће можда бити засноване на српској митологији и историји", те да је најважније да ће "наши људи имати прилику да стварају садржај за међународне платформе".

"Имаћемо све, од сценарија преко стори борда, два и три д аниматора, оних који развијају карактере, реквизиту, окружење, осветљење у анимацији. Ми још немамо ни ту грану индустрије разбујену у Србији, радићемо од пре до пост продукције", најавио је Биковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана