Отворен наградни конкурс стрип-фестивала у Братунцу

Б. П.
Отворен наградни конкурс стрип-фестивала у Братунцу

БРАТУНАЦ - Фестивал стрипа у Братунцу, поводом свог шестог издања, организује конкурс за дјецу и младе на тему: “Братунац у стрипу”.

Организатори позивају све љубитеље цртања, стрипа и илустрације, да узму учешће у овом јединственом конкурсу и да заједно промовише Братунац кроз умјетност и културу. 

- Конкурс је отворен за све учеснике старости до 18 година. Као што смо већ навели, тема конкурса је “Братунац у стрипу”, а ваш задатак је да кроз илустрацију, односно цртеж, прикажете стрип-јунака по вашем избору и неки аспект нашег града. Пожељно је да измислите потпуно новог стрип-јунака, којем ћете приписати атрибуте и карактеристике онако како ви то замислите те да радњу цртежа смјестите у неки од братуначких препознатљивих локалитета, као што су споменик, стари мост, шеталиште, панорама града, ријека Дрина и слично. Као примјер како то треба да изгледа, можете погледати неки од плаката за Братуначки стрип-фестивал - пише у саопштењу организатора. 

Радове треба доставити на тврдом папиру формата А3, може се користити било која техника - оловка, графит, итд., а сваки учесник може послати највише два рада. На полеђини сваког рада треба навести своје име и презиме, адресу, датум рођења и контакт податке. 

Радови не смију садржати вулгарности, вјерска и национална обиљежја, позивати на насиље, мржњу или дискриминацију било ког облика, те експлицитне или узнемирујуће садржаје. Радови се могу предати лично на фестивалу, најкасније до суботе, 3.8.2024. до 21 час, а за најбоље радове обезбијеђене су вриједне награде. Радове ће оцјењивати стручни жири, састављен од професионалних стрип-цртача, специјалних гостију фестивала. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана