Отворен Корал фестивал руске музике

Aгенције
Отворен Корал фестивал руске музике

Источно Сарајево - Замјеник руског амбасадора у БиХ Алексеј Керестеџијанц отворио је вечерас у Источном Сарајеву Корал фестивал током којег ће умјетници из Русије, Србије и БиХ публици представити дио огромног руског музичког блага.


"Већ је постала традиција да се у више градова Републике Српске промовише руска култура. Недавно смо на Палама отварали изложбу посвећену руској прози и поезији, а данас промовишемо музику Русије", рекао је Керестеџијанц на сечаном отварању фестивала у концертној сали Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Он је изразио наду да ће фестивал руске музике постати традиционалан у Источном Сарајеву.

Фестивал руске музике, који ће трајати до 6. децембра, први пут организују професори Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, уз подршку домаћина фестивала - Музичке академије и Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

Умјетнички директор Корал фестивала Клаудија Кркотић истакла је да је ријеч о јединственом фестивалу класичне музике у Републици Српској.

"Фестивал је значајан, јер публици желимо представити најзначајнија дјела руских композитора, а имамо госте из Москве пијанисте Елену Тарасову и Андреја Дубова", рекла је Кркотићева.

Значај фестивала, каже она, огледа се и у мајсторским курсевима који су битни за студенте и ученике средњих и основих музичких школа.

Публици у Источном Сарајеву вечерас се представила прослављена примадона београдске опере Радмила Бакочевић, познати руски пијанисти Елена Тарасова и Андреј Дубов, пијанисткиња из Србије Биљана Горуновић, као и Василиј Моисенко, гитариста из Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана