Отворен Фестивал дјечијег позоришта Звоно

Агенције
Отворен Фестивал дјечијег позоришта Звоно

Зворник - У зворничком Дому омладине данас је отворен Други међународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно", на којем учествују позоришта из Републике Српске и Србије.

Фестивал је отворио начелник за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Зворник Милан Цвјетиновић, који је истакао да ће млађа публика имати прилику да види интересантне представе.

"Ово је и својеврсна посјета других позоришта нашем позоришту, које годинама гостује у другим градовима и осваја награде", рекао је Цвјетиновић и изразио наду да ће фестивал постати традиционалан.

Органзизатор овог фестивала и управник Зворничког драмског позоришта Божица Остојић рекла је новинарима да на фестивалу учествују дјечија позоришта из Бачке Паланке, Бајине Баште, Смедеревске Паланке, Јагодине, Мркоњић Града и Зворника.

Она је подсјетила да је фестивал такмичарског карактера и најавила додјелу награда "Звона" за најбољу представу, режију, сценски говор, те најбољу глумицу и глумца.

Фестивал ће отворити Зворничко драмско позориште са представом "Зачарана принцеза" у режији Божице Остојић, а по тексту Тоде Николетића.

На завршној вечери фестивала у петак, 5. децембра, гост ће бити дјечији писац Тоде Николетић, након чега ће бити проглашени најбољи и уручене награде.

На фестивалу, чији је покровитељ општина Зворник, биће изведено пет позориших представа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана