Отворен фестивал “Дани Небојше Глоговца”

Срна
Отворен фестивал “Дани Небојше Глоговца”

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је вечерас отворен фестивал “Дани Небојше Глоговца”, манифестација коју у част великог глумца организују његова породица и пријатељи у сарадњи са Културним центром, а под покровитељством Града Требиња.


Фестивал је отворен на љетњој сцени Културног центра представљањем специјалног госта - глумице Бранке Катић, а потом слиједи пројекција филма “Убиство с предумишљајем”, редитеља Горчина Стојановића.

Катићева је рекла новинарима да је Требиње прелијеп град и да тек сада схвата зашто га је Небојша толико волио и желио да се једног дана врати да живи овдје.

“Оно што ме исто овде дирнуло је гостопримство и људска топлина и нека доброта коју осећам од свих људи који су нас угостили од када смо стигли”, рекла је Катићева прије отварања фестивала.

Небојшина супруга Милица истакла је да је организација фестивала ове године била посебан изазов због епидемиолошке ситуације.

Он је изразила понос и срећу што је на фестивалу ове године присутна глумица Бранка Катић, Небојшина пријатељица и колегиница.

“Срећна сам што сам у Требињу, хвала граду који је ове године покровитељ фестивала, хвала Требињцима. Немам речи да изразим захвалност и љубав и тај дивни осећај који је присутан кад год овде дођем”, истакла је Милица Глоговац.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да се овим фестивалом његују везе између Небојшине родне Херцеговине и Требиња, те захвалио породици, оцу Миловану и супрузи Милици што долазе “на извориште његовог постојања”.

Сутра, другог дана фестивала биће приказан филм “Мој јутарњи смех” редитеља Марка Ђорђевића.

Изложба фотографија Небојше Глоговца из његових најзначајнијих улога приказана је вечерас на ЛЕД екрану љетње сцене Културног центра.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана