Отворен Други треш филмски фестивал

Срна
Отворен Други треш филмски фестивал

Градишка - У Градишци је вечерас отворен Други треш филмски фестивал "Градишка 2015", током којег ће публика моћи да погледа одабране филмове са недавно завршеног Десетог вараждинског треш филм фестивала.

Ријеч је о фестивалу нискобуџетних филмова сврстаних у неколико категорија попут акције, борилачких, научне фантастике и хорора, с циљем промоције алтернативне културе.

Након отварања вечерас је приказан први филм, "Чик Борис" - хрватска пародија на Чак Нориса, а сутра и у четвртак, 17. септембра, биће приказани најбољи нискобуџетни филмови из Јапана, Шпаније, Аргентине, Бразила, Француске, Литваније, Хрватске, Њемачке, Хонг Конга, САД, Италије, Мексика, Словеније, Грчке, Ирске, Белгије, Израела, Португала и Индије.

Након отварање Треш филм фестивала у Градишци одржан је концерт бенда "Аурора" из Републике Српске и "Факин лајсне" из Вараждина.

Градишка је, уз Хамбург /Њемачка/ и Вараждин /Хрватска/, једини град у Европи који има фестивал овог типа, који се ове године одржава у овиру манифестације "Градишке јесени 2015".

Улаз на фестивал је бесплатан, а организовао га је Културни центар Градишка у сарадњи са Удружењем "Треш" из Вараждина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана