Отворен Девети међународни салон фотографије

Срна
Отворен Девети међународни салон фотографије

Бањалука - У Бањалуци је вечерас, у организацији Универзитетског фото–кино клуба Бањалука, отворена девета међународна изложба "Салон фотографије - Бањалука 2015", на којој су представљени радови фотографа из више од 60 земаља свијета.

Члан жирија Драган Проле рекао је да је ова изложба препознатљива у цијелом свијету и једна је од најзначајнијих у региону, а ове године заступљене су три теме - слободна колор, црно-бијела и "Лајф".


"Посебна величина изложбе је у томе што смо кроз цијело ово вријеме успјели да одржимо одговарајући ниво", рекао је Проле.

Он је додао да изложба представља пресјек овогодишње продукције фотографије у свијету и да ће за сваку тему бити додијељено по 16 награда.

Предсједник Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ Озрен Божановић рекао је да је Универзитетски фото–кино клуб Бањалука успио да доведе међународну изложбу до перфекције, јер је створио традицију, квалитет и стандарде на које се треба угледати.

"Бањалучка изложба је препозната као изложба на којој треба излагати, што је видљиво из одзива аутора, јер су своје фотографије послали сви аутори који нешто значе у том свијету", рекао је Божановић.

Изложба је отворена у културном центру Бански двор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана