Отворен 16. Фестивал цртежа и музике

Срна
Отворен 16. Фестивал цртежа и музике

ПРИЈЕДОР - У Приједору је вечерас отворен 16. по реду Фестивал цртежа и музике, на којем учествује 10 студената и два професора као ментори са Академије умјетности Универзитета у Бањалуци и Факултета примењених уметности у Београду.

Испред београдског Факултета примењених уметности у ликовном програму Фестивала цртежа и музике учествују докторанд Јована Станчић, а са мастер студија Никола Савић, Јован Маровић, Јована Бојић, Кристина Николић, те ментор професор Десимир Денић.


Денић је рекао да је до сада био учесник неколико оваквих фестивала и да је поносан што је и ове године дошао у Приједор цијенећи организацију овог догађаја и Приједорчане као добре домаћине.

"Приједор је можда град сликара, али и град одређене микро културе у Републици Српској, што је његова предност", истакао је Денић.

Испред Академије умјетности Бањалука учествују Маја Грабовица, Бобан Илинчић, Наташа Бубало, Данило Пауковић, Омер Караџић и ментор професор Данко Бркић.

Према традицији која прати овај фестивал, учесници стварају пред очима публике, а након неколико дана рада услиједиће изложба тих радова.

Вршилац дужности директора Галерије "Сретен Стојановић" Борис Еремић позвао је Приједорчане да дођу и да се наредних дана друже са умјетницима.

"Суштина овог фестивала је да је то отворени ликовни студио и комбинација музике и сликарства, младости и искуства и једна синергија, која ће свима који буду учествовали донијети неке лијепе успомене и оправдати причу о Приједору као граду културе и сликара", рекао је Еремић новинарима.

Фестивал је, осим представљања учесника, отворен концертом џез пијанисте Матије Дедића, којем ово није било прво гостовање у Приједору, јер је са оцем Арсеном Дедићем у истој овој галерији наступио 2010. године.

Изложба радова насталих на овом фестивалу биће отворена у четвртак, 29. јуна, а музички дио програма употпуниће својим наступом, оперски пјевач из Београда Оливер Њего.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана