Oткривен узрок смрти Шинејд О'Конор

Танјуг
Oткривен узрок смрти Шинејд О'Конор

ЊУЈОРК - Тачан узрок смрти ирске пјевачице Шинејд О'Конор  (56) откривен је након годину дана од њеног одласка, пренијели су данас медији и прецизирали да је смрт резултат хроничне опструктивне болести плућа и астме праћених падом имуног система усљед респираторне инфекције.

Пјевачица је, како медији подсјећају, преминула у Лондону 2023. а потврду о њеној смрти у коју су сада имали увид, потписао је бивши супруг Џон Рејнолдс.

Била је најпознатија по синглу “Ништа се не може поредити с тобом” (Nothing Compares 2 U) која је била на првом мјесту топ листа широм свијета, подсјећа Њујорк пост.

Лондонска полиција је, када је дошла у стан у којем је нађено тијело и утврдила да је ријеч о Шинејд О'Конор навела да смрт пјевачице није сумњива.

Медији су тада наводили да је О'Конор, која је уочи смрти доживјела и огромну трагедију, становала у пентхаусу који је плаћала 3.000 фунти и подсјетили да је на друштвеним мрежама објавила да припрема нови албум и свјетску каријеру.

О'Конор је преминула 18 мјесеци послије смрти 17-годишњег сина Шејна, који је себи одузео живот у јануару 2022. године.

Шинејд је говорила да је Шејн био "свјетло њеног живота", а у посљедњем твиту, поставила је његову фотографију уз текст да је он био љубав њеног живота и свјетлост њене душе и да се после његове смрти више није осјећала живом.

О'Конорова се годинама борила и са менталним проблемима, који су посљедица тешког одрастања и злостављања, а 2018. године је прешла у ислам и промијенила име у Шухада Садакат.

О’Конорова је објавила 10 студијских албума од којих је други I Do Not Want What I Haven't Got'', објављен у марту 1990. продат у више од седам милиона примјерака.

Рођена је у Даблину 1966. године и са 13 година напустила је мајку и отишла да живи са оцем, који се поново оженио. Због крађе је завршила у установи за преваспитавање, а коју је називала и затвором за дјевојчице.

Иза ње је остало троје дјеце, Џејк Рејнолдс, Ројсин Вотерс и Џошуа Бонадио.

Често контроверзна, О’Конор је била позната по изузетном вокалу, краткој коси и отвореним политичким ставовима.

Појављивањем у емисији "Сатурдеј Најт лајв" из 1992. године, у којој је поцепала фотографију папе Јована Павла II, изазвало широку осуду јавности и бојкот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана