Освјежена ТВ серија снимљена у Српској 1999.

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Играна телевизијска серија снимљена у Републици Српској 1999. године "Жене, људи и остало", ремастеризована је у складу са захтјевима најновије генерације уређаја за репродукцију слике и звука, што значи да ће гледаоци у будућим емитовањима имати прилику да уживају у освјеженој верзији свих 17 епизода, саопштио је продуцент НТВ Бањалука/Београд.

Серију је режирао београдски редитељ Слободан Шуљагић према сценарију који је написао глумац бањалучког Народног позоришта Жељко Стјепановић. Снимљена је 1999. године у Бањалуци, а окупила је цјелокупан глумачки ансамбл Народног позоришта Републике Српске и младе глумце драмског одсјека тада новоосноване Академије умјетности у Бањалуци.

Био је то пројекат на коме су буквално сви учесници, од глумаца до позоришне и телевизијске екипе, стицали прва искуства у снимању игране ТВ серије. У томе су им својим искуством несебично помогли редитељ Шуљагић, филмски и телевизијски сниматељ Веселко Крчмар и афирмисани београдски глумац Тихомир Станић.

За техничко особље НТВ на серији је био од непроцјењивог значаја у смислу стицања искуства и храбрости за даље подухвате у сфери играних програма. Серија је учествовала на телевизијском фестивалу у Бару у јесен 1999. године и наредних година приказивана на више телевизијских станица у БиХ, Србији и Црној Гори. НТВ је 1999. године снимила и први послијератни дугометражни телевизијски филм у Републици Српској "Мејдан Симеуна Ђака", према сценарију који је објединио неколико прозних дјела Петра Кочића.

Наредне, 2000. године, НТВ је снимила у копродукцији филм за дјецу на руском језику "Болтуња" /Брбљивица/, а 2001. године и дугометражни телевизијски филм "Акција Тигар". Прва серија снимљена у Републици Српској је "Голи живот" из 1994. године коју су режирали Славко Милановић и Љубо Божовић. "Голи живот" је први пројекат кинематографије Републике Српске.

Серија је снимана у српском дијелу града Сарајева и на Палама.❤️

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана