Османовић,Рихтер: БиХ да буде дио пројекта 100 словенских романа

Срна
Османовић,Рихтер: БиХ да буде дио пројекта 100 словенских романа

Сарајево - Министарство цивилних послова БиХ настојаће да приближи ставове да би БиХ била дио великог пројекта Међународне едиције "100 словенских романа", речено је данас на састанку министра цивилних послова БиХ Адила Османовић са директором Форума словенских култура Андрејом Рихтер.

Ријеч је о пројекту књижевне размјене између словенских народа, саопштено је из Министарства цивилних послова БиХ.

Разговарано је о пројектима који се реализују у оквиру Форума и плановима за даљу сарадњу држава чланица на промоцији културе, баштине и насљеђа словенских народа.

Османовић је изразио очекивање да ће Форум словенских култура и у будућности заузимати значајну позицију у очувању културе свих 13 држава чланица.

Форум словенских култура је међународна фондација основана 2004. године која окупља 10 земаља пуноправних чланица: Црна Гора, Бугарска, БиХ, Бјелорусија, Хрватска, Македонија, Русија, Словенија, Србија, Украјина и три земље посматрача: Чешка, Пољска и Словачка.

Форум промовише сарадњу између словенских земаља у области културе, образовања и науке, подстиче културну размјену и доприноси промоцији културе и насљеђа словенских земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана