Оскари ове године славе филмске хероје

Aгенције
Оскари ове године славе филмске хероје

На овогодишњој 86. додјели престижних награда "Оскар" америчке Академије филмских умјетности и науке одаће се почаст стварним херојима чије су приче пренесене на велика филмска платна, суперхеројима, али и анимираним јунацима, као и филмаџијама који су их донијели у биоскопе широм свијета.

Продуцентски тандем Крејг Зедан и Нил Мерон у заједничком службеном саопштењу истакли су да желе да "уједине шоу са забавном и емоционалном компонентом."

У складу са темом свечаности, Академија ће представити и изложбу "Оскари славе филмске хероје", која ће се одржати у галерији "Grand Lobby " на Беверли Хилсу од 17. јанура до 5. марта. На њој ће бити изложене фотографије и плакати из чак 70 филмова сниманих у посљедњих девет деценија, као и видео снимци састављени од дијелова класичних и савремених филмова.

Између осталих, изложбом ће бити обухваћени филмови у којим су у центру радње стварни јунаци ("Ганди", "Silkwood"), суперјунаци ("Супермен", "Мрачни витез"), анимирани јунаци ("Шрек", "The Incedibles"), акциони хероји ("Седам самураја", "Гладијатор"), књижевни јунаци ("Убити птицу ругалицу", "Плодови гњева").

Елен Деженерис биће домаћица свечаности додјеле Оскара која ће се одржати 2. марта у "Dolby Theatre -у" у Холивуду. Черил Бун Ајзакс и Крис Хемсворт објавиће номинације за Оскаре 16. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана