Орхан Памук у Београду: Разговор о скупу писаца из цијелог свијета идуће године

Срна
Орхан Памук у Београду: Разговор о скупу писаца из цијелог свијета идуће године

Београд - Министар културе и информисања Србије Владан Вукосављевић и турски писац Орхан Памук су на састанку у Београду разговарали о иницијативи да се у Београду током 2017. године организује међународни скуп угледних писаца из цијелог свијета.

Вукосављевић, који се са Памуком састао у Српској академији наука и уметности /САНУ/, упознао је турског нобеловца са идејом о организовању сусрета књижевника.

На том скупу би се разговарало о томе куда иде савремена књижевност, ко су модерни јунаци, о положају књижевника у друштву и осталим актуелним темама из области свјетске књижевности, саопштено је из Министарства културе и информисања Србије.

Вукосављевић је пренио Памуку изразе задовољства због његове посјете Београду, напомињући да је за Србију и Београд изузетна част угостити тако велико име свјетске књижевности.

Орхан Памук исказао је начелну заинтересованост за учешће на међународном скупу књижевника у Београду и нагласио да ће коначан став по овом питању моћи да заузме након добијања званичног позива и усклађивања са својим претходно договореним обавезама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана