Опсада биоскопа уз Војну академију

Александра Глишић
Опсада биоскопа уз Војну академију

Бањалука - Премијера филма "Војна академија 2" напунила је сале бањалучког мултиплекса "Палас", а глумци су неуморно дијелили аутограме младој публици.

Послије пројекције на сцени су се поклонили редитељ Дејан Зечевић, глумци Бранко Јанковић, Бојан Перић, Иван Михаиловић, Горан Јокић, Тијана Печенчић, Радован Вујовић, Софија Рајовић и директор филма Ненад Димитријевић.

Филм "Војна академија 2", који представља наставак приче о јунацима истоимене телевизијске серије, направио је прави биоскопски бум у Бањалуци. Бројна публика, углавном тинејџерског узраста, окупирала је у четвртак увече биоскоп и стрпљиво чекала да се фотографише са глумцима или да добије аутограм.

Убједљиво највећи аплауз добио је бањалучки глумац Бранко Јанковић, који тумачи лик неспретног, али ипак шармантног питомца Живојина Џаковића.

- Пре бањалучке премијере нисмо ни знали колико је "Војна академија" популарна у Републици Српској. Све нам је било јасно када смо видели препуну биоскопску салу. Иако смо били на неколико пројекција у различитим градовима Србије, нигде нас нису дочекали са таквим емоцијама као у Бањалуци - рекао је Бранко Јанковић и додао да се уз бањалучке аплаузе осјећала велика срдачност публике.

У екипи младих глумаца из Србије је и провјерено глумачко име, глумац Народног позоришта Републике Српске Горан Јокић.

- Позитивно је што је млада публика у великом броју дошла на премијеру. Док смо снимали серију и филм "Војна академија" присјетио сам се сцена из времена када сам служио војни рок и то баш у Београду, у тим истим касарнама - каже Јокић.

Највећу пажњу у биоскопу изазвали су Тијана Печенчић, Бојан Перић и Иван Михаиловић. Троје младих и талентованих глумаца истичу да из Бањалуке носе само позитивне утиске и вјеру да биоскопи поново оживљавају.

Улазнице

У мултиплексу "Палас" истичу да су улазнице за премијеру плануле чим су пуштене у продају. Пројекције су првог дана биле максимално посјећене, а сала од 400 мјеста била је пуна на два извођења заредом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана