Опроштај од Зафира Хаџиманова: Диван умјетник чаробног гласа

Срна
Опроштај од Зафира Хаџиманова: Диван умјетник чаробног гласа

БЕОГРАД - Изненадна смрт чувеног композитора, певача, глумца и пјесника Зафира Хаџиманова од посљедица вируса корона многе је шокирала, и колеге се опраштају од врхунског умјетника на друштвеним мрежама, а потресно последње писмо оцу написао је син Васил Хаџиманов на свом Фејсбук налогу.

“Данас је преминуо мој отац Зафир”, гласи почетак исповјести познатог џез пијанисте.

“Његово велико срце није успело да победи битку са овом грозном болешћу.За собом је оставио право богатство, од песама које је тако мајсторски лако певао, преко својих многобројних и разноврсних композиција, књига поезије и прозе, па све до ненадмашивих улога у позоришту и на филму”, истакао је Васил.

“Но, пре и изнад свега тога, својој породици и најближима увек је несебично давао своју огромну љубав, пажњу и подршку.

Моја мајка Сенка и он били су један од најталентованијих и најлепших парова у историји ових простора, ненадмашиви!

Његов несавладив дух, способност да се у свакој ситуацији снађе и нађе на ногама, енергија да све што ради увек ради целим својим бићем, а да док све то ради буде истовремено врхунски шмекер...то мора да се памти”, даље је писао син великог музичара и глумца.

“Да се памти и поштује! Волимо те тата и недостајаћеш нам заувек!

Хвала вам свима на речимаподршке”, закључио је Васил.

Саучешће испод те објаве изразили су многи из свијета музичке и драмске умјетности, као што су глумци Татјана Венчеловски, Горан Шушљик, Искра Брајовић, Снежана Јеремић Нешковић, композиторка и пијанисткиња Соња Лончар, певачица Ивана Петерс, оперска солисткиња и глумица Бранислава Подрумац, Биља Крстић, костимографкиња Јелисавета Татић Чутурило, музичар Бојан Слачала, вођа бендова Артан Лили и Сттутгарт Онлине.

“Драги мој Василе немам речи, не знам ни шта да ти напишем. Много сам тужна. Прими моје искрено саушешће. Остаће нам Зафир заувек у срцу”, речи су Биље Крстић.

Глумац Горан Шушљик се присетио упознавања са великим Зафиром преко свог оца.

“Василе, прими моје искрено саучешће. Када сам био мали твој отац је био у Суботици на одслужењу војног рока код мог оца који је тамо био на служби. Ваљда га од тада знам. Њих обојице више нема, а ми смо баш порасли. Био је диван уметник, чаробног гласа!”, написао је сетно Шушљик.

“Била је част, познавати, разговарати и радити са твојим оцем”, навела је глумица Снежана Јеремић Нешковић, која је делила позорницу са Зафиром у једном од најбољих мјузикла икада - “Јадници” према роману Виктора Игоа.

Глумица и продуцент Бојана Маљевић је поделила своје мисли уз окачену песму “Био је мај” аутора Зафира: “Ако је неко био пролеће, то је био он. Увек подршка свега лепог, надолазећег, што тек треба да се деси”.

Некада музичар, а одавно успјешан музички менаџер Миша Релић исказао је своју тугу због овог одласка и написао да је преминуо великан музичке сцене ових простора.

“Не могу рећи да сам га лично познавао, иако сам, наравно, имао задовољство да га упознам, па смо чак и седели заједно у Битефу на неком од Василових наступа. Али кад мало боље размислим, ја у ствари Зафира знам колико и самог себе, као и свако ко се родио у Југославији, јер Зафир је већ тада био жива легенда”, поручио је Релић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана