Опроштај од у Боре Тодоровића у »Атељеу 212«

Агенције
Опроштај од у Боре Тодоровића у »Атељеу 212«

Београд- Породица, пријатељи и колеге опростили су се данас од глумца Боре Тодоровића на комеморацији у београдском позоришту "Атеље 212".

Колеге, глумци и драмски писци истакли су на комеморацији да је Бора Тодоровић био велики умјетник, који је глумио без глуматања и чија је глума била "глума која се не види" и дјелује као истински живот.

Драмски писац Душан Ковачевић рекао је да је Бора Тодоровић био неко ко је у смутним временима доносио мало радости и смијеха.

"Многи данас у бившој Југославији и Србији данас су тужни јер их је напустио неко ко им је био близак као род", рекао је Ковачевић у обраћању на комеморацији.

Предсједник Удружења драмских глумаца Србије Воја Брајовић, указујући на изненадну смрт великог глумца, рекао је да има утисак да је то само "његова велика играрија".

Глумац Бранислав Лечић рекао је да је Бора "отишао у бољу и већу небеску /глумачку/ поделу".

На комеморацији су прочитани телеграми саучешћа које су породици упутили хрватски глумац Реља Башић, српски глумци Мира Бањац, Сека Саблић, Богдан Диклић, као и неке од институција културе у Србији.

Осим чланова породице, међу којима је и Тодоровићева сестра, чувена глумица Мира Ступица и син Срђан Тодоровић, комеморацији су присуствовали и министар културе Србије Иван Тасовац, бивши премијер Србије Зоран Живковић, као и бројни истакнути српски глумци, међу којима Горан Султановић, Весна Чипчић, Драган Бјелогрлић, Сергеј Трифуновић.

Комеморацији су присуствовали личности из јавног живота Србије, као и бројни поштоваоци.

Бора Тодоровић, један од најпопуларниих глумаца у бившој Југославији, преминуо је у понедјељак, 7. јула у 84. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана