Онлајн "Сатирични коктел" поклон читаоцима за Свјетски дан књиге

Срна
Онлајн "Сатирични коктел" поклон читаоцима за Свјетски дан књиге

ПРИЈЕДОР - Народна библиотека "Ћирило и Методије" Приједор данас је читаоцима поклонила онлајн издање књиге "Сатирични коктел" аутора Милана Куриџе, поводом Свјетског дана књиге и ауторских права.

"Књигу можете наћи на нашој веб-страници и Фејсбуку. Осим поклањања књига суграђанима који су изолацији, ово је још једна од активности приједорске библиотеке у ванредним условима", саопштено је из Библиотеке.

Аутор Милан Куриџа је у обраћању библиотеци навео да је до прије неколико година интензивно писао стручна дјела, а да се током здравствене рехабилитације окренуо писању сатиричних форми.

"Завршио сам прву сатиричну књигу, обогатио је карикатурама свог друга карикатуристе Момира Васића, лекторисао и хтио да је сам објавим у електронском издању. Онда ми је пало на памет да предложим да то моја библиотека уради као електронско издање, јер имате издавачку дјелатност", написао је Куриџа приједорској библиотеци.

Куриџа је на фестивалу сатире "Ерски улични кабаре" на Златибору проглашен афористичарем 2019. године, члан је Београдског афористичарског круга и добитник још неколико мањих признања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана