"Он не подржава никакве геноциде, далеко било": Горан Богдан стао уз колегу Милоша Биковића

ГС
"Он не подржава никакве геноциде, далеко било": Горан Богдан стао уз колегу Милоша Биковића

Хрватски глумац Горан Богдан је подржао свог колегу Милоша Биковића, који је избачен из серије "Wхите Лотус" након што је украјинско Министарство иностраних послова навело да он подржава Русију и геноцид.

Свједоци смо опасних токова у друштву и уопште историје. Налазимо се у можда најопаснијем и најтурбулентнијем дијелу исте. Климају се све устаљене вриједности. На нама је на коју ће страну превагнути. Нисмо нијеми посматрачи, већ актери са нагласком на одговорност – рекао је Богдан за Данас.рс.

Додао је да је умјетност кроз вријеме била острво слободе. Такође сматра да је умјетничко изражавање, поред унутрашњих преиспитивања, алат за пропитивање и мијењање друштава.

– Искључивост је клица раздора. Доноси страх у изражавање, аутоцензуру, побједу оних негативних смјерница система. На тај начин дозвољава ономе лошем да пролази без отпора. Искључивост је и брат близанац фашизмима, нацизма и шовинизма. Још је гора ако је огрнута у рухо алтруизма и добрих намјера. Мијењање теза – наставио је.

Даље је навео како сматра да је танка линија између жртве и крвника ако ћемо у борби за добро користити алате зла и судити прије него што се докаже да је неко крив.

– Ово говорим о искључивости. Што се тиче мог колеге Милоша, Милош којег ја познајем не подржава никакве геноциде. Боже сачувај, далеко било – казао је Богдан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана