Окончан епски стрип подухват

Б.П.
Окончан епски стрип подухват

НОВИ САД - Издавачка кућа “Чаробна књига” објавила је 32. том славног стрипа “Принц Валијант” у свој едицији “Светски класици у стрипу”.

Овај том садржи посљедње табле које је нацртао Џон Кален Марфи, као и неколико табли које је нацртао његов насљедник Гари Ђани које су уврштене како би се прича заокружила. Тиме је у издањима “Чаробне књиге” обухваћен комплетан рад Хала Фостера и Џона Калена Марфија на “Принцу Валијанту”, једном од најславнијих стрипова у историји девете умјетности.

- У Камелот стиже позив из Рима. Гласине о постојању Сенекиног блага допрле су до папе и он је у потрагу послао изасланика, који је, уместо блага, нашао доказ о злочину. Вал треба да пронађе убице, али и да се постара да нико не открије мапу рајског врта, која се, наводно, налази међу благом. Пратећи трагове, Вал открива да је цар Јустинијан склопио савез са племеном Руса које, такође, трага за рајским вртом. По повратку са те авантуре, Вал се, потјеран кугом, с породицом склања на запад и тамо, у старом замку, проналази врч који би могао бити свети грал. Артур задужује Галана да га врати у Јерусалим. Алета и Мејв, за то вријеме, постају таоци разбојника. Њихов вођа Хоридије има стравичну освајачку визију коју жели да оствари - пише у најави издавача.

Књига има 184 колорисане стране у тврдом повезу, а превод је дјело Горана Скробоње. Овим издањем “Чаробна књига” је комплетирала један од највећих подухвата у домаћем стрип издаваштву комплетирајући овај умјетнички класик у издању достојном његовог квалитета и значаја за стрип у културу генерално.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана