Одзвонило звоњави у театру

Снежана Тасић
Одзвонило звоњави у театру

Приједор - Тим Позоришта Приједор одлучио је да стане у крај неодговорним посјетиоцима, који, упркос свим упозорењима, не искључују мобилне телефоне током трајања представа.

Директор ове установе Зоран Барош потврдио је да ће такве ситуације које ометају глумце, али и узорну публику, убудуће спријечити набавком уређаја којим ће у сали позоришта бити блокиран рад телефона.

- Све који долазе у наше позориште, а понашају се као да не могу ни минут без телефона, упозорићемо да им тај уређај може покварити апарат, уколико га не угасе. У најбољем случају из позоришне сале послије представе изаћи ће са празном батеријом - рекао је Барош.

Он је додао да су на ову мјеру били принуђени послије вишегодишњих упозоравања прије почетка представе и визуелним и аудио-методима који, очигледно, нису уродили плодом.

- Не можемо да вјерујемо да неко може бити толико неувиђаван да, и послије толико година, није схватио да је у сали гдје се изводи нека представа, прије свега некултурно, да зазвони телефон. Још је горе што се појединци уредно јаве на телефонски позив и разговарају док глумци наступају на сцени - истакао је Барош.

Подсјетио је да се Позориште Приједор одлучило да набави уређај слиједећи примјер Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке.

- Цијена, која износи 300 марака, није висока, а учинак ће свакако бити већи од наших вишегодишњих молби да се током представе угасе мобилни телефони - казао је Барош и додао да ће са овом праксом почети 10. априла.

Премијера

"Вечера будала" је шеста представа у 61. позоришној сезони Позоришта Приједор, а биће премијерно изведена вечерас у 20 часова. Текст Франсиса Вебера режирао је бањалучки глумац и редитељ Слободан Перишић. У представи, осим Бранка Јанковића, гостујућег глумца Народног позоришта РС из Бањалуке, играју и Синиша Вучићевић, Мирела Предојевић, Деан Батоз, Јелена Сексен, Раденко Библија, Жељко Касап и Желимир Ривић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана