Одржано књижевно вече у Спомен-кући Милице Бабић Андрић

Срна
Одржано књижевно вече у Спомен-кући Милице Бабић Андрић

ШАМАЦ - У Спомен-кући Милице Бабић Андрић у Шамцу одржано је књижевно вече у оквиру којег је шамачка публика имала прилику да разговара са бањалучким писцем Федором Марјановићем.

Марјановић је рекао да је тема књижевне вечери промоција његове књига "Јунак без лица" коју је објавио 2021. године, као и дружење са Шамчанима.

Директор шамачког Центра за културу Миланка Благојевић рекла је да је књижевно вече организовано у оквиру традиционалне манифестације "Шамачко љето", које траје од 18. јуна до 27. августа, те да је ово прва манифестација у Спомен-кући Милице Бабић Андрић.

"Имамо у плану да користимо овај простор за организовање књижевних промоција и сличних догађаја", рекла је Благојевићева.

Она је навела да је Марјановић савремени писац који дјелује на савременој културној сцени, те да су жељели да становницима Шамца приближе савремену књижевност.

"Он је награђивани писац, добио је више награда за кратке приче на конкурсима на овом простору. Дипломирао је на Филолошком факултету, на Одсјеку за српски језик и књижевност у Бањалуци, магистрирао у Новом Саду и у Бањалуци, а тренутно је на докторским студијама у Новом Саду. Активније је почео да објављује приче на књижевним порталима и фестивалима 2019. године", рекла је Благојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана