Одржано књижевно вече писаца из Бијељине и Власенице

Срна
Одржано књижевно вече писаца из Бијељине и Власенице

Источно Сарајево - У Источном Сарајеву одржано је књижевно вече на којем су се публици представили чланови књижевних клубова "Јован Дучић" из Бијељине и "Луча" из Власенице.

Предсједник Књижевног клуба "Јован Дучић" Здравко Згоњанин изразио је задовољство што су књижевници из Бијељине имали прилику да се представе у Источном Сарајеву.

"Књижевни клуб жЈован Дучићж је у саставу Српског просвјетног и културног друштва жПросвјетаж у Бијељини и дјелује 12 година, те окупља око 30 чланова. Први пут смо у Источном Сарајеву да би се представили нашим пријатељима који су чланови Удружења књижевника Републике Српске", рекао је Згоњанин.

Он сматра да је гостовање чланова књижевних клубова "Јован Дучић" из Бијељине и "Луча" из Власенице у Источном Сарајеву једнако важно за Семберију као и за Сарајевско-романијску регију.

Предсједник Књижевног клуба "Луча" из Власенице Аћим Тодоровић изразио је задовољство што је први пут имао прилику да се представи публици у Источном Сарајеву.

"Кад је ријеч о сарадњи књижевних клубова жЈован Дучићж и жЛучаж, то је братска сарадња и заједно организујемо књижевне вечери. Са писцима у Источном Сарајеву институционална сарадња није на завидном нивоу. Надам се да ће вечерашња манифестација бити први корак у правом смјеру", каже Тодоровић.

Писце из Бијељине и Власенице у Источном Сарајеву је поздравио књижевник Горан Врачар, који је указао да је термин манифестације изабран "помало незграпно", с обзиром да се поклапа четвртфиналном утакмицом Свјетског првенства у кошарци између репрезентација Србије и Бразила.

"Лијепо да сте дошли и да сарађујемо. Међутим, та сарадња се своди на приватни ниво, јер нема увијек довољно новца за културу и књижевне вечери се организују како се ко снађе", рекао је Врачар.

Књижевно вече одржано је у организацији Матичне библиотеке и Кутлурног центра Источно Ново Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана