Одржани 18. Међународни илиндански пјеснички сусрети

Срна
Одржани 18. Међународни илиндански пјеснички сусрети

Дервента - У Дервенти су данас одржани 18. Међународни илиндански пјеснички сусрети “Прљача 2019”, на којима је учествовало више од 40 пјесника из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Словеније, Њемачке, Хрватске и Федерације БиХ.

Начелник општине Дервента Милорад Симић уручио је пјесницима пригодне поклоне пјесницима и дипломе дервентског Српског књижевног клуба “Вихор”, који је организатор пјесничких сусрета.

Предсједник клуба “Вихор” Ненад Симић рекао је да се на манифестацији не додјељују само признања и награде већ се стварају и пријатељства.

Симић је истакао да су признање и подршку ове године добили и од предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

За осамнаест година постојања манифестације пјесници су написали и поклонили више од 1.500 пјесама које је “Вихор” и објавио.

Био је расписан и наградни конкурс за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода на који је стигло 78 радова пјесника из БиХ, Србије, Црне Горе, Словеније, Њемачке и других земаља.

Првонаграђена пјесма је “Укрино, течеш нам кроз вене”, аутора Милорада Бибиног из Зрењанина.

О теми “Укрински водени цвијет” награђена је пјесма “Тренутак стварања”, аутора Савка Пећића из Дервенте, а шаљива пјесма о водама и активностима на ријеци је “Штука”, Евите Бојковац из Дервенте.

Покровитељи манифестације су предсједник Републике Српске и начелник општине Дервента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана