Одржана прва манифестација "Creative & Fashion industry" у Бањалуци

Миланка Митрић
"Creative & Fashion industry"
Foto: Б. Брезо | "Creative & Fashion industry"

БАЊАЛУКА - Културно-модна манифестација "Creative & Fashion industry", вечерас је затворена у Бањалуци.

Овај догађај и двије вечери у Банском двору окупио је познате дизајнере и дизајнерке из неколико европских држава, те од Бањалуке накратко направио једну врсту модног центра.

Након што су синоћ публици представљене креације Марка Фехера, Моране Крклец и Катарине Вамваке, као и бренд мушких и женских торби "Šurlan Bags - Art of Choice", програм је вечерас настављен представљањем неколико једнако сјајних дизајнерки.

Друго вече манифестације започело је ревијом познате дизајнерке Невене Ивановић и њеног бренда "НЕО дизајн" из Београда. Ивановићева је у Бањалуци премијерно представити треће издање колекције "Окинео".

- Ова колекција намијењена је свим НЕО вориорима. То су људи који су у претходних девет година дефинисали "НЕО дизајн" као бренд - рекла је Ивановићева. 

Након њене ревије представљене су креације дизајнерке Миранде Калудис из Цириха, која је своју колекцију представила заједно са дизајнерком Нином Јун, такође из Цириха. Друго вече и ревијски дио програма затворени су ревијом дизајнерке Маре Данз, такође из Цириха. Она је у Бањалуци представила колекцију "Ако нас не пустите да сањамо, нећемо вас пустити да спавате".

Током трајања манифестације посјетиоцима је био доступан "Showroom", гдје су имали прилику да поближе осјете различите материјале којима стварају дизајнери одјеће, торби и накита, као и да се упознају са онима који стварају.

Организатор овог догађаја је МОДА д.о.о. Бањалука и "МДК", Цирих.

Циљ манифестације био је да прикаже моћ споја културе и моде, сва лица, стране и потенцијалне које мода и модна индустрија имају, уз акценат на све креативце који предано раде и стварају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана