Одржана промоција Орловићеве “Ничије куће”

Срна
Одржана промоција Орловићеве “Ничије куће”

ПРЊАВОР - У Народној библиотеци у Прњавору вечерас је одржана промоција књиге “Ничија кућа” аутора Михајла Орловића о судбини четворочлане породице која се, након што је остала без куће и новца, нашла на улици.

Орловић је у изјави Срни појаснио да је дио материјала за књигу одмах записивао, а дио је настао као идеја током тешких ратних и поратних година када су многи људи остали без својих огњишта и свега што су имали.

“Требало је преживјети у том хаотичном времену. Поједини људи су мислили да се још може живјети од поштења и рада, имали су наивне животне погледе, а улетјели су међу вукове у људском облику. Настало је ново вријеме, па су тако и јунаци моје књиге као фини људи ушли у невољу, прошли кроз тешке ситуације, али су се успјели спасити и пребродити кризу” , истакао је Орловић.

Он каже да је основна порука књиге да човјек, уколико вјерује у себе, може изаћи и из најтежих ситуација.

Орловић је оцијенио да су дошла тешка времена за књижевност, посебно за поезију која је чини се на измаку, док најбоље пролази роман.

“Ово је вријеме када књига сама тешко може да допре до читаоца, зато су промоције најбољи пут до шире јавности, најбоља варијанта јер аутор директно упознаје читаоце са главним карактеристикама свог дјела, а онда они даље шире своје утиске”, рекао је Орловић.

Вршилац дужности директора Народне библиотеке у Прњавору Душан Марић каже да је задовољан одзивом љубитеља писане ријечи који су дошли да послушају човјека који има богато стваралачко искуство и има шта да каже.

Он је изразио очекивање да су сви посјетиоци уживали у промоцији јер су је додатно употпунили звуци харфе коју је свирао Ђорђе Ђурђевић из Прњавора.

Марић је напоменуо да ће у овој установи наредне седмице бити уприличена изложба новинских бројева прве половине 20. вијека који се налазе у архивској грађи библиотеке, као и да су до краја године предвиђене бројне занимљиве и поучне активности.

Михајло Орловић је новинар, писац и публициста. До сада је објавио 22 књиге прозе, поезије и записа. Аутор је бројних новинских, радијских и ТВ репортажа, те документарних филмова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана