Одржана промоција књиге “Завршна ријеч”: Важан подстрек за драмске ауторе

Г.С.
Одржана промоција књиге “Завршна ријеч”: Важан подстрек за драмске ауторе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Промоција књиге “Завршна ријеч” о четири драме писаца из Републике Српске, које обрађују засебне теме, одржана је на Палама.

Ријеч је о драмама “Грушењкина судбина/Они долазе” аутора Ненада Тадића, “Миропомазани” Зорана Тодоровића, “Непознате животиње” Јелене Лучић и “Два чвора” Сање Савић Милосављевић.

Тодоровићева и Тадићева драма награђене су на првом конкурсу Министарства просвјете и културе Републике Српске за оригинални домаћи драмски текст, док се комад “Миропомазани” редовно и успјешно изводи у продукцији ГП Градишка.

Тадић је рекао новинарима да је у питању књига у којој су четири драме, стилски све различите, те да је једна пародија, друга сатира и двије озбиљне драме.

Тодоровић је навео да је ријеч о четири драме аутора који су родом из Сарајева и да је то прва књига која се односи на савремену српску драму у Републици Српској. Он је истакао да је књига значајна и по томе што ће вјероватно више значаја дати домаћем драмском тексту којег нема, јер људи немају мотив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана