Одржан традиционални новогодишњи гала концерт

Срна
Одржан традиционални новогодишњи гала концерт

Бањалука - У Културном центру Бански двор у Бањалуци вечерас је одржан традиционални новогодишњи гала концерт бањалучког Градског тамбурашког оркестра на тему филмске музике.

Предсједник Градског тамбурашког оркестра Бањалука Споменко Гузијан изјавио је Срни да су настојали да обухвате филмове који су обиљежили 20. и прву деценију 21. вијека.

"На гала концерту нашле су се теме из филмова жШиндлерова листаж, жМирис женеж, па све до домаћих филмова жКо то тамо певаж и жМонтевидео - видимо сеж", истакао је Гузијан.

Он је подсјетио да Градски тамбурашки оркестар традиционално више од 10 година приређује гала концерт уочи Нове године по јулијанском календару.

"На тај начин ми отварамо нашу концертну сезону и настојимо да сваке године за новогодишњи гала концерт обогатимо културну понуду, не само Бањалуке, већ читаве Републике Српске", закључио је Гузијан.

Уз оркестар, који је свирао под диригентском палицом Јелене Јовановић, на концерту су наступили солисти - Александра Радовић, Саша Берендика, Марко Цвијић, Биљана Недић, Велимир Бланић, Аница Зрилић...

Специјални гости концерта били су мјешовити хор Српског пјевачког друштва "Јединство" и Плесни клуб "Хабанера".

Новогодишњи гала концерт Градског тамбурашког оркестра има хуманитарни карактер, а приход од продаје улазница намијењен је као помоћ за рад школе тамбуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана