Одржан научни скуп "Цвеће: екопоетика у књижевности, језику и уметности"

Срна
Одржан научни скуп "Цвеће: екопоетика у књижевности, језику и уметности"

ВИШЕГРАД- У Андрићевом институту у Андрићграду одржан је научни скуп под називом "Цвеће: екопоетика у књижевности, језику и уметности", у организацији Одјељења за српски језик Андрићевог института и Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу.

Руководилац Одјељења за српски језик Милош Ковачевић рекао је Срни да је на скупу било ријечи о цвијећу у српској књижевности, језику и култури.

-У овом времену у коме и не знамо за радост, организовати један скуп о цвећу значи контраст садашњој стварности. На скупу су учествовали млади истраживачи који се баве цвећем у различитим књижевностима - нагласио је Ковачевић.

Он је истакао да је ово скуп који зрачи за љепшу будућност, за љепше сутра.

-Потрудићемо се да успоставимо мало ширу сарадњу са филолошко-уметничким факултетом из Крагујевца, са којим смо и организовали овај скуп. Ово је и први скуп који се бави овом темом - навео је Ковачевић.

Ванредни професор Филолошко-уметничког факултета Никола Бубања рекао је да је ово други тематски блок који се бави екопоетолошким темама, а прошлогодишњи скуп је био фокусиран на тему мачке у језику књижевности и умјетности.

Он је захвалио Андрићевом институту за реализацију скупа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана