Одржан “Музички калеидоскоп” етно-групе “Ива””

Срна
Одржан “Музички калеидоскоп” етно-групе “Ива””

ДОБОЈ - “Музички калеидоскоп” добојске Етно-групе “Ива” одржан је у Добоју као наставак музичког пројекта који је у протеклих 11 година реализован широм Републике Српске под покровитељством Министарства просвјете и културе Српске и града Добоја.

Вођа Етно-групе “Ива” Саша Павловић рекао је новинарима да овогодишњи пројекат носи назив “Музички калеидоскоп” са наступима у Приједору, Градишци, Бањалуци и Добоју.

Он је подсјетио да је музички пројекат почео 2009. године и да су од тада реализовали два циклуса - “Етно фјужн прело” и “Музички караван”.

“Мијењамо музичку слику користећи наше народне мотиве, а наше хармоније и ритмове обогаћујемо свјетским”, истакао је Павловић.

Он је рекао да је поносан што је добојски састав “Ива” први бенд из Републике Српске који је прије мјесец дана промовисао два свој “ЦД” издања у Португалу, на највећем сајму музике који се бави етном.

Павловић је поручио да је данас “Ива” један од главних амбасадора културе града Добоја и значајан музички ансамбл у области очувања традиционалне културне баштине Републике Српске.

Концерт “Музички калеидоскоп” одржан је синоћ у великој сали добојског Центра за културу и образовање, а отворио га је потпредсједник Скупштине града Милош Букејловић.

Етно-група “Ива” основана је 2004. године у Добоју.

Својим концертима “Ива” јединственим и препознатљивим музичким изразом промовише српско музичко стваралаштво, али и стваралаштво других народа Балкана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана