Одржан концерт првака опере Народног позоришта

Срна
Одржан концерт првака опере Народног позоришта

Бањалука - У Културном центру Бански двор у Бањалуци вечерас је, поводом Дана државности Србије, одржан концерт првака Опере београдског Народног позоришта Сузане Шуваковић – Савић, Ане Јовановић и Александра Стаматовића, уз клавирску пратњу Татјане Дробни.

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић рекао је да 15. фебруар има велики значај у српском народу, јер означава датум почетка Првог српског устанка и доношење првог српског устава.

"Вечерашњу манифестацију назвали смо жСретење у Банском дворуж, са жељом да се и даље срећемо и дружимо", рекао је Николић.

Прваци Народног позоришта извели су дјела Волфганга Амадеуса Моцарта, Камиј Сен Санса, Жоржа Бизеа, Ђузепеа Вердија, Ђоакина Росинија и Ђакома Пучинија.

Генерални конзулат Србије у Бањалуци, у сарадњи са Републичким педагошким заводом, додијелио је и награду за најбољи ученички литерарни рад о теми "Србији за рођендан" ученику требињске Гимназије Николи Дупери.

Србија је данас низом манифестација обиљежила Дан државности, у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године подигнут Први српски устанак и дан када је у Крагујевцу 1835. године донесен Сретењски устав.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана