Одржан концерт Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву

Срна
Одржан концерт Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву

Бијељина - Професори и студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву одржали су вечерас у Бијељини цјеловечерњи концерт у оквиру турнеје "Музичка академија - универзитетским градовима".

Публика у Бијељини имала је прилику да ужива у одличном наступу солиста, оркестра хармонике, те ансамбла Музичке академије, а на репертоару су била нека од најпопуларнијих дјела класичне музике.

"Идеја је да се студенти и професори Музичке академије представе првенствено студентима и професорима у свим градовима у којима дјелује наш универзитет и да на најљепши начин промовишемо оно чиме се бавимо - културу, умјетност и Универзитет у цјелини", рекла је новинарима проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт Сандра Ивановић.

Ивановићева, која је уједно и творац концертне турне, је истакла је да је ово трећи по реду концерт и да се бијељенској публици представило више од десет професора и студената.

"Међу студентима који су наступали је и Александар Николић који је до сада освојио преко 60 првих републичких и европских мјеста. Освајач је првог мјеста на највећем такмичењу за хармоникаше у Самари у Русији 2013. године", истакла је Ивановићева.

Она је навела да ће су се вечарашњој публици представили различити ансабли, као и оркестар хармоника Музичке академије Универзитета, под руководством доцента Дражена Косорића.

Концертна турнеја почела је наступима професора и студената Музичке академије у Власеници и Добоју, вечерас је концерт одржан у Бијељини, а током децембра биће настављена у свим градовима гдје постоје факултети Универзитета Источно Сарајево.

Одржавање концерата помогли су град Бијељина, који је обезбиједио превоз за учеснике, и Центар за културу "Семберија", у чијим просторијама је концерт одржан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана