Одржан концерт матураната музичке школе приједор

Срна
Одржан концерт матураната музичке школе приједор

Приједор - Једанаест матураната Средње музичке школе "Саво Балабан" вечерас је одржало традиционални завршни концерт на крају свог средњошколског музичког образовања.

На концерту су се представили ученици са одсјека клавира, кларинета, соло пјевања и теоретског одсјека, а на репертоару су биле класичне, али и неке нестандардне тачке.

Разредни старјешина 20. генерације матураната Средње музичке школе "Саво Балабан" Горан Вулета рекао је да ће и њему, а вјерује и ученицима, протекле четири године остати у лијепој успомени без обзира да ли ће им музика бити даље животно опредјељење.

"Одређен број матураната наставља с музичким студијама, док ће се неки пронаћи у другим професијама. У сваком случају, музичка школа је добра основа за било које друштвено занимање и наши ученици, углавном, добро пролазе на факултетима", рекао је Вулета.

Музичка школа "Саво Балабан" има 350 ученика, од којих 300 основаца и 50 средњошколаца.

Директор Гојко Рађеновић истакао је да је концертом испраћена још једна генерација, те додао да ова школа не брине за упис нових ученика.

"Више од педесет ученика завршило је припремни разред и очекујемо да већина њих упише први разред, мада неће сви моћи учити инструмент који желе", рекао је Рађеновић.

Он је додао и да ће средином јуна почети и пријемни испити за упис у средњу музичку школу која ће ове године примити 16 ученика, од којих ће бити 10 музичких извођача.

Вечерашњи концерт 20. генерације матураната Музичке школе "Саво Балабан" дио је манифестације "Културно љето 2017" која је данас званично почела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана